Zoeken
  • Nieuw Alphens Theater

Christie de Jong als Maya Hak in ‘Een rits te ver’

NIEUW ALPHENS THEATER BRENGT IN MAART 2020 WEER EEN KLUCHT OP DE PLANKEN


Na het succes van ‘De tante van Charly’ in 2017, ‘Een privéjet in m’n achtertuin’ in 2018 en ‘Tante Bella’s Beautysalon’ in 2019 brengt toneelgroep NAT dit jaar wederom een klucht op de planken. Camping ‘De Wielewaal’ wordt geconfronteerd met een grote controle door de gemeente. Iemand heeft boze verhalen rondgestrooid. Eigenaar Harry Vermeulen, zijn dochter Lies en werkneemster Lang Leng Hop proberen wanhopig om de camping in orde te maken. Het is behoorlijk druk en het is niet duidelijk wie nu precies de inspecteur is. De misverstanden en komische toestanden stapelen zich steeds verder op. Gaat dit nog goed komen voor Harry? Deze week stellen we voor: Christie de Jong als Maya Hak.


Voor degene die mij nog niet kennen, ik ben Christie de Jong, ik ben 24 jaar en ben geboren en getogen in Alphen. Inmiddels ben ik meer gaan doen voor NAT, ik ben namelijk algemeen bestuurslid geworden. Hierdoor beteken ik meer in de sponsorwerving, algemene promotie en de begeleiding van de jeugdmusical. Daarnaast speel ik alweer voor de 4e keer mee en deze keer in het stuk ‘Een rits te ver’.


Zoals ‘De tante van Charly’ is dit weer een stuk van John van Eerd, waarbij er een grote chaos uitbreekt op het podium. Er zijn grote misverstanden en er gaat van alles fout. De repetities vind ik tot nu toe hilarisch en ik moet vaak moeite doen om tijdens het spelen mijn lach in te houden.


Dit jaar mag ik de rol van de vervelende en ordinaire Maya Hak vervullen. Ik vind dit echt een superleuke rol, waarbij ik in het spelen goed word uitgedaagd. Maya is heel doelgericht en wil van ‘Camping de Wielewaal’ een golfterrein maken. Het liefste zou ze willen zeggen: ‘Oprotten met die rottroep.’ Ze doet er dan ook alles aan om het onmogelijk te maken voor de campingeigenaren om alles fatsoenlijk te kunnen runnen.


Het allerleukste aan deze rol vind ik dat ik een keer de slechterik mag spelen. Elk ander personage in ons stuk heeft een hekel aan Maya Hak, terwijl ik haar juist leuk begin te vinden. Kom een kijkje nemen bij onze voorstellingen, en zie of het Maya lukt om haar golfterrein te krijgen. Veel kijkplezier en ik kan niet wachten tot de inspectie komt! Christie de Jong


ALGEMENE INFORMATIE

De uitvoeringen zijn op zaterdag 14 en 21 maart, en zondag 22 maart in Cultureel Centrum “Den Heuvel” in Alphen. De kaartverkoop is al van start gegaan! Ga naar onze website www.nieuwalphenstheater.nl, of bel 013 - 508 3306. Volg ons ook op Facebook voor exclusieve foto’s en berichtjes over de repetities en meer!


6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven