Zoeken
  • Nieuw Alphens Theater

Corné Augustijn als Harry Vermeulen in ‘Een rits te ver’

NIEUW ALPHENS THEATER BRENGT IN MAART 2020 WEER EEN KLUCHT OP DE PLANKEN


Na het succes van ‘De tante van Charly’ in 2017, ‘Een privéjet in m’n achtertuin’ in 2018 en ‘Tante Bella’s Beautysalon’ in 2019 brengt toneelgroep NAT dit jaar wederom een klucht op de planken. Camping ‘De Wielewaal’ wordt geconfronteerd met een grote controle door de gemeente. Iemand heeft boze verhalen rondgestrooid. Eigenaar Harry Vermeulen, zijn dochter Lies en werkneemster Lang Leng Hop proberen wanhopig om de camping in orde te maken. Het is behoorlijk druk en het is niet duidelijk wie nu precies de inspecteur is. De misverstanden en komische toestanden stapelen zich steeds verder op. Gaat dit nog goed komen voor Harry? Deze week stellen we voor: Corné Augustijn als Harry Vermeulen.


Mijn naam is Corné Augustijn, voor diegene die mij niet kennen, en speel nu zo’n 25 jaar bij ALTA/NAT. Ik ben 46 jaar en woon mijn hele leven al in het mooie Brabantse Alphen. Toneel is mijn grote hobby, ik heb in die 25 jaar een kleine 40 producties gedaan. Niet alleen in Alphen maar ook in Goirle en Hilvarenbeek. In Alphen heb ik in “Sporen in ’t Zand” de mooie rol van Jodocus mogen spelen, maar ook in “Meske Vermoord” mocht ik de rol van de Burgervader vertolken. Mooie rollen op speciale locaties. Jammer dat hier geen vervolg aan wordt gegeven. In Goirle heb ik mogen spelen bij het Volkstoneel (het nieuwe SPOT Theater). In Goirle speelden we in de openlucht op het Heemerf. Daar ben ik toen gevraagd om de rol te spelen van de Italiaanse Boer in het stuk “Manon van de Bronnen”. De speler die die rol toen zou spelen haakte af en zo ben ik in Goirle bij het openluchttheater gekomen. Daar heb ik kleine maar ook grote rollen mogen spelen. Zoals bijvoorbeeld de baron in het stuk “de Waaier”, de prins in “de Rode Kater”, de Schoenlapper in “de Vuurvogel”, etc. We hebben een eigen vertaling gemaakt van “One Flew Over the Cuckoo’s Nest” waar ik een van de verplegers was, maar ook “Moulin Rouge” waar ik de geldschieter mocht spelen. Ik speelde de vader in “Het Temmen van de Feeks”, en mocht ook de bode spelen in “Mens, durf te leven”, het verhaal uit 1917 van Jean-Louis Pisuisse. Vele jaren heb ik daar ook de grime en haarwerk mogen doen onder leiding van Jeane Houtepen. Zo heb ik ook mijn medewerking verleend met de revue’s in Goirle, die nu ook niet meer te bekostigen zijn. Elk jaar mag ik ook weer de toneelmeester zijn bij de grote sinterklaas sjoows in Goirle, wat elke keer weer een feestje is. Ik heb dus in veel grote producties mogen spelen of achter de coulissen de show mogen maken. In Alphen ben ik altijd lid geweest van ALTA waar ik altijd de clown mocht spelen en lachers op mijn hand mocht hebben. Nu ALTA is overgegaan naar NAT (Nieuw Alphens Theater) spelen we weer kluchten, wat toch een hele leuke tak is van theater.


Dit jaar mag ik de rol van Harry Vermeulen spelen in “Een Rits te Ver”. Harry Vermeulen is het alter ego van Jon van Eerd. Een rol die chaotisch is maar heel erg leuk om te doen. Harry, de eigenaar van een camping, krijgt controle over de vloer. Helaas weet hij niet wie of wat die controle doet. Hij doet er dan ook alles aan om de vermeende inspecteur in de watten te leggen. Telkens als hij erachter komt dat hij de verkeerde op het oog heeft springt hij over naar een volgende persoon die het dan ook niet blijkt te zijn. Maar als hij dan door schade en schande wel de inspecteur onder ogen komt heeft hij zijn kruit verschoten, zo denkt hij, en doet er dan alles aan om dit weer recht te breien. Maar als dan de inspecteur van persoonlijkheid wisselt door een onhandige omstandigheid, weet Harry het naar zijn kant te wenden en doet er dus alles aan om in het goede blaadje te komen bij de inspecteur.


Ik ben fan van Jon van Eerd en heb hem en Mariska van Kolck zelf mogen ontmoeten op de Nieuwstatendam van de Holland America line. Hij vond het geweldig dat wij in 2017 “de Tante van Charly” op de planken hebben gezet. Vorig jaar heeft Jon van deze toneelvoorstelling een musical gemaakt waar we met heel NAT naartoe zijn geweest. Hij spoorde mij ook aan om de musical te gaan spelen maar was ook vereerd dat wij “Een Rits te Ver” gaan spelen. Ik vind het super van onze regisseur Linda Huijben dat ze dit met onze club aandurft om een bekend stuk van een bekende speler/schrijver te kiezen en dit dan in Alphen op de planken te brengen. Ik heb Jon van Eerd leren kennen als een toffe man die heel toegankelijk is. Een man die altijd in is voor een geintje en leeft voor het theater en daar hele leuke producties maakt met zijn Pretpakhuis. Nu gaat hij de zalen in Nederland langs met de voorstelling “Herrie in de Keuken” waar hij weer Harrie Vermeulen speelt die eigenaar is van een niet al te goed lopende friettent. Ik heb al kaarten en ga zeker kijken.

De repetities dit jaar zijn een feestje om te doen. We lachen wat af door de gekke woordspelingen en acties van Harry, maar ook de andere rollen worden mooi weggezet. De truc bij theater maken, maar zeker bij kluchten, is om de personages uit te vergroten. De onderlinge band ver uit elkaar te houden en grote verschillen te maken. Daardoor kan de hoofdrol het publiek vermaken met zijn grappen en grollen. Het is dus zaak dat de andere spelers in hun rol blijven en niet in de lach schieten als ik de rare acties ga uitvoeren. Ook ik zelf moet dan goed op mijn tanden bijten om niet mee te gaan lachen, dit zal nog niet mee gaan vallen. Ik hoop dat we met NAT het publiek een leuke avond kunnen bezorgen. We zullen er in ieder geval alles aan doen. GENIETEN is mijn grote toverwoord. Dat ga ik zeker doen, maar daar hebben we publiek voor nodig. Heeft u ook zin in een avondje lachen en even weg van de beeldbuis? Kom kijken naar “Een Rits te Ver”! Tot dan!

Corné Augustijn


ALGEMENE INFORMATIE

De uitvoeringen zijn op zaterdag 14 en 21 maart, en zondag 22 maart in Cultureel Centrum “Den Heuvel” in Alphen. De kaartverkoop is al van start gegaan! Ga naar onze website www.nieuwalphenstheater.nl, of bel 013 - 508 3306.Volg ons ook op Facebook en Instagram voor exclusieve foto’s en berichtjes over de repetities en meer! En doe mee met onze winactie!0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven