Zoeken
  • Nieuw Alphens Theater

Henk van de Plas als Jasper Leis in ‘Een rits te ver’

NIEUW ALPHENS THEATER BRENGT IN MAART 2020 WEER EEN KLUCHT OP DE PLANKEN


Na het succes van ‘De tante van Charly’ in 2017, ‘Een privéjet in m’n achtertuin’ in 2018 en ‘Tante Bella’s Beautysalon’ in 2019 brengt toneelgroep NAT dit jaar wederom een klucht op de planken. Camping ‘De Wielewaal’ wordt geconfronteerd met een grote controle door de gemeente. Iemand heeft boze verhalen rondgestrooid. Eigenaar Harry Vermeulen, zijn dochter Lies en werkneemster Lang Leng Hop proberen wanhopig om de camping in orde te maken. Het is behoorlijk druk en het is niet duidelijk wie nu precies de inspecteur is. De misverstanden en komische toestanden stapelen zich steeds verder op. Gaat dit nog goed komen voor Harry? Deze week stellen we voor: Henk van de Plas als Jasper Leis.


Hallo dorpsgenoten, ook ik schrijf weer een stukje wie, wat en hoe ik ben. Mensen vinden mij (denk ik en hoop ik) een persoon met een positieve sociale inslag. Een lichte vorm van ADHD kan mij niet ontzegd worden. Ik heb het altijd druk: in mijn hoofd maar ook in de uitvoering. Ik woon alweer zo’n 15 jaar in het prachtige Alphen. Mijn wieg stond in Udenhout, van daaruit ben ik naar Dorst verhuisd en daarna dus naar Alphen. Ik woon op de Boslust met mijn 3 prachtige dochters. In het weekend komt daar nog een Friese schone bij. Een latrelatie zoals ze dat zo mooi noemen. En ja, ik weet het: ik rij er echt heel veel voorbij! Op de Boslust stuur ik een agrarisch bedrijf aan.


Al sinds de oprichting van NAT zit ik bij de club en heb het er goed naar mijn zin. Je kan lekker jezelf zijn en niks moet. Die vrijblijvendheid staat me aan. Ik wil buiten het werk ook iets anders beleven. Het huis is te klein. We repeteren donderdagavond bij café CUBA. Altijd lachen, zeker als er bepaalde woorden worden verwisseld.


Over mijn rol dan: Ik speel Jasper en zit behoorlijk onder de plak bij zijn vriendin Lies. Hij is zenuwachtig, avontuurlijk en behoorlijk beïnvloedbaar. Eigenlijk mag hij helemaal niet op de camping zijn. Maar ja… de liefde hè. Het stuk gaat over een camping die een controle krijgt van de gemeente. Het is alleen niet duidelijk wie nu de inspecteur is. Daarnaast loopt er ook nog een lastige campinggast rond en een redelijk bezeten vogelaar. Voldoende ingrediënten voor een hilarische klucht. Hopelijk zien we jullie weer in groten getale! Henk van de Plas


ALGEMENE INFORMATIE De uitvoeringen zijn op zaterdag 14 en 21 maart, en zondag 22 maart in Cultureel Centrum “Den Heuvel” in Alphen. De kaartverkoop is al van start gegaan! Ga naar onze website www.nieuwalphenstheater.nl, of bel 013 - 508 3306. Volg ons ook op Facebook en Instagram voor exclusieve foto’s en berichtjes over de repetities en meer! En er komt binnenkort een leuke win-actie aan!5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven