Zoeken
  • Nieuw Alphens Theater

Linde Huijben als Lang Leng Hop in ‘Een rits te ver’

NIEUW ALPHENS THEATER BRENGT IN MAART 2020 WEER EEN KLUCHT OP DE PLANKEN


Na het succes van ‘De tante van Charly’ in 2017, ‘Een privéjet in m’n achtertuin’ in 2018 en ‘Tante Bella’s Beautysalon’ in 2019 brengt toneelgroep NAT dit jaar wederom een klucht op de planken. Camping ‘De Wielewaal’ wordt geconfronteerd met een grote controle door de gemeente. Iemand heeft boze verhalen rondgestrooid. Eigenaar Harry Vermeulen, zijn dochter Lies en werkneemster Lang Leng Hop proberen wanhopig om de camping in orde te maken. Het is behoorlijk druk en het is niet duidelijk wie nu precies de inspecteur is. De misverstanden en komische toestanden stapelen zich steeds verder op. Gaat dit nog goed komen voor Harry? Deze week stellen we voor: Linde Huijben als Lang Leng Hop.


Dag toneelliefhebbers, mijn naam is Linde Huijben en ik ben 17 jaar. Ik ben een bezig bijtje, zo zit ik bij de slagwerkgroep en harmonie van Vlijt & Volharding en ben ik tamboer bij het St. Willibrordusgilde. Tot vorig jaar zat ik bij ponyclub “De Paardenvriendjes”, waar ik tijdens het ponykamp op de bonte avond de laatste jaren een act deed in de rol van Dokter Jegenschnitzel. Zo kwam ik erachter dat ik het leuk vind om in de huid van een ander te kruipen. Mijn tante Linda is regisseur bij NAT en het leek me erg leuk om samen met haar bij NAT een toneelstuk te doen.


Dit jaar speel ik dus voor het eerst mee bij NAT. Ik heb een grappige rol gekregen, want ik speel de lange Chinese hulp, Lang Leng Hop, een rol met weinig tekst maar veel mimiek. Lang Leng Hop werkt al enige tijd voor de familie Vermeulen op de camping. Ze is een personage die niet veel van de buitenwereld snapt, want ze is de Nederlandse taal niet echt machtig. Dit levert heel komische taferelen op. Ik vind het erg fijn om deze rol te spelen, omdat Lang Leng Hop helemaal anders is dan ik zelf, dus ik kan daar mijn creativiteit in kwijt.


Het toneelstuk is een echt blijspel met veel absurde en lachwekkende gebeurtenissen. Vandaar dat we tijdens de repetities enorm veel hebben gelachen. Naarmate we langer repeteren is het mooi om te zien hoe alle verhaallijnen bij elkaar komen. Ik zie ook erg uit naar de uitvoeringen en de reacties van het publiek. Hopelijk zullen zij, net zoals wij, heel veel lol en plezier beleven aan dit toneelstuk. Linde Huijben


ALGEMENE INFORMATIE De uitvoeringen zijn op zaterdag 14 en 21 maart, en zondag 22 maart in Cultureel Centrum “Den Heuvel” in Alphen. De kaartverkoop is al van start gegaan! Ga naar onze website www.nieuwalphenstheater.nl, of bel 013 - 508 3306. Volg ons ook op Facebook en Instagram voor exclusieve foto’s en berichtjes over de repetities en meer! En er komt binnenkort een leuke win-actie aan!


10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven