Zoeken
  • Nieuw Alphens Theater

Ton van Hees als Norbert Leis in ‘Een rits te ver’

NIEUW ALPHENS THEATER BRENGT IN MAART 2020 WEER EEN KLUCHT OP DE PLANKEN


Na het succes van ‘De tante van Charly’ in 2017, ‘Een privéjet in m’n achtertuin’ in 2018 en ‘Tante Bella’s Beautysalon’ in 2019 brengt toneelgroep NAT dit jaar wederom een klucht op de planken. Camping ‘De Wielewaal’ wordt geconfronteerd met een grote controle door de gemeente. Iemand heeft boze verhalen rondgestrooid. Eigenaar Harry Vermeulen, zijn dochter Lies en werkneemster Lang Leng Hop proberen wanhopig om de camping in orde te maken. Het is behoorlijk druk en het is niet duidelijk wie nu precies de inspecteur is. De misverstanden en komische toestanden stapelen zich steeds verder op. Gaat dit nog goed komen voor Harry? Deze week stellen we voor: Ton van Hees als Norbert Leis.


Ik ben Ton van Hees uit Alphen, voor wie mij niet kent. Het zevende seizoen alweer bij het Nieuw Alphens Theater. Eigenlijk ben ik de decorbouwer van het clubje, maar ik wilde het ook wel eens ervaren hoe het is om op de planken te staan. Ik had al enkele jaren ervaring bij SPOT-theater in Goirle, deze spelen musicals. Toneel is toch wel wat anders. Je moet je teksten kennen, letterlijk. Jouw medespelers anticiperen hierop. Het is heerlijk om een personage te spelen, te kruipen in een gedaante van iemand anders.


Dit jaar mag ik Norbert Leis spelen, een ornitholoog die erg fanatiek is. Norbert is redelijk bezeten van het vogelrijk en kan dan ook behoorlijk bot over iedereen heen walsen als je zijn werk in de weg staat. Maar verder is Norbert een enorme sul, aan wie je alles wijs zou kunnen maken.


Voor de decorgroep wordt het een uitdaging dat het toneelstuk zich buiten op een camping afspeelt. Dat is natuurlijk heel anders dan een huiskamer creëren. Maar dankzij een aantal hobbyisten gaan we het dit jaar voor elkaar krijgen om een bijzonder decor in elkaar te zetten.


Kom in maart genieten van een hilarisch stuk, geschreven door Jon van Eerd!

Ton van Hees


ALGEMENE INFORMATIE

De uitvoeringen zijn op zaterdag 14 en 21 maart, en zondag 22 maart in Cultureel Centrum “Den Heuvel” in Alphen. De kaartverkoop is al van start gegaan! Ga naar onze website www.nieuwalphenstheater.nl, of bel 013 - 508 3306. Volg ons ook op Facebook en Instagram voor exclusieve foto’s en berichtjes over de repetities en meer!


0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven