top of page

Musicalgroep

Nieuw Alphens Theater

Musical Pinokkio

-2024-

Pinokkio is na het beleven van veel avonturen echt kind geworden. Op een dag mag hij, samen met zijn vriendjes Punnik, Stottie, Biggy en Wijsneus van Gepetto naar het circus. De circusdirectrice, signora Iniz Nerol, heeft het op Pinokkio voorzien en wil hem, met hulp van haar trawanten Gideon en Jean Fats, weer omtoveren in een pop. Ze wil dat hij een attractie wordt. De truc is mislukt en niet Pinokkio maar zijn vriendjes veranderen in poppen. Pinokkio gaat op zoek naar de Blauwe Fee om te vragen of zij misschien van haar vriendjes weer echte kinderen kan maken. Samen met Wijsneus en Japie de Krekel (zijn geweten) beleeft Pinokkio allerlei nieuwe avonturen. Of het allemaal goed komt...?

(Auteur: T. van de Wiel)

IMG_3988.HEIC

De muzikale avonturen van Oliver Twist

-2023-

Oliver Twist groeit op in een armenhuis. Over zijn afkomst weet niemand iets. Als hij dreigt verkocht te worden als leerling doodskistenmaker loopt hij weg. Aangekomen in London komt hij bij een man genaamd Fagin. Maar al gauw blijkt Fagin een uitbuiter te zijn die kinderen voor zich laat stelen. Als Oliver gepakt wordt voor diefstal lijkt hij onverwachts toch een thuis te vinden. Maar daar laat Fagin het niet zomaar bij zitten...

Rolverdeling.jpg
Flyer OliverTwist .png

Auteur: J. Bland

Vertaling: M. Reinderman

Foto's door: Amy Wouters Fotografie

Belle en het Beest

-2021-

De betovering van Belle en het Beest is een sprookje over egoïsme, hebberigheid en liefde.
 
Een prins wordt vervloekt door een oude vrouw nadat hij weigert haar onderdak te verlenen tijdens een storm. Ze veranderd hem in een beest. Als er daarna een arme weduwe komt schuilen laat hij haar wel binnen. Helaas plukt de weduwe één van zijn rozen en het Beest straft haar door haar ter dood te veroordelen. Haar laatste wens is dat zij haar dochters nog één keer mag zien, ze belooft om daarna weer terug te komen. Dat laat het Beest toe. Maar in plaats van de weduwe komt haar dochter Belle terug naar het kasteel! Hoe zal het Beest hierop gaan reageren?

Rolverdeling Belle en het Beest.jpg
Belle_Beest_affiche_LR-OKT-21.jpg

Foto's door: Amy Wouters Fotografie

Alice in Wonderland

-2019-

Er was eens... Nee, deze keer niet. Er is! Dat is het. Er is een meisje en ze heet Alice. Alice is een meisje dat je zo tegen zou kunnen komen. Op school of op straat, in een winkel, bij de voetbalclub... gewoon overal. Alice gaat met haar zus naar buiten, waar ze zich verveelt, omdat die zus van haar alleen maar een beetje zit te lezen in een boek zonder plaatjes. En wat heb je nou aan een boek zonder plaatjes? Dan ziet ze een wit konijn met een horloge. Alice holt achter het konijn aan en valt natuurlijk in een konijnenhol. En zo komt ze in Wonderland terecht. De Rode Koningin laat haar zien dat de wereld een heel groot schaakbord is. Als ze op de achterste rij komt, de laatste, dan zal ze koningin zijn. Maar voor ze daar is ontmoet ze de meest vreemde, maffe en gekke figuren die je je maar kunt bedenken. Want wat dacht je van de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas die altijd thee drinken, of de tweeling Tweedeledee en Tweedeledom, de wazige Witte Koningin, Lory, Dodo en Bijna Schildpad, of... Het zijn er te veel om op te noemen. Niets is logisch in Wonderland, alles is onbegrijpelijk en raar. Probeer het verhaal dus maar niet te begrijpen, het lukt je toch niet! Geniet gewoon van alle vrolijke, spannende en vreemde dingen in deze voorstelling!

poster A3 - def.png
bottom of page