Toneelgroep

Nieuw Alphens Theater

Een rits te ver

-2022-

We bevinden ons op camping ‘De Wielewaal’. Eigenaar Harry Vermeulen wordt geconfronteerd met een grote controle door de gemeente. Iemand heeft boze verhalen rondgestrooid en nu wordt Harry verdacht van nalatigheid in het onderhouden van de veiligheid en de hygiëne op de camping, alsmede van het toestaan van morele wantoestanden. Met behulp van zijn dochter Lies en hun Chinese werkneemster Lang Leng Hop is Harry wanhopig bezig de camping tip top in orde te maken voordat de inspecteur zal arriveren. Het is behoorlijk druk op de camping en het is niet duidelijk wie nu precies de inspecteur is. Na een aantal misverstanden waarbij de veeleisende ornitholoog (Norbert), een jongeman met een dubbele agenda (Jasper), en een onmogelijk en ordinair kreng van een vrouw (Maya) het er niet eenvoudiger op maken, weet Harry eindelijk wie de inspecteur is, maar dan is het al te laat. Dan pas wordt het echt chaotisch en stapelen de dolkomische toestanden zich op!

thumbnail_logo_een rits_DEF_cont.jpg

Tante Bella's Beautysalon

-2019-

De tante van Berend en Albert, tante Bella, is overleden. Berend en Albert hebben hier niet zo erg om gerouwd, want een band met de tante hadden ze niet. Sterker nog, eigenlijk zijn ze zelfs wel blij met haar overlijden, want ze hebben nu immers een erfenis! En de erfenis bestaat uit een iets wat verpauperde beautysalon. Berend is er van overtuigd, dat de beautysalon met een likje verf en wat kleine aanpassingen voor goud geld te verkopen is. 

 

Maar is dit allemaal wel zo’n goed plan? Immers tot de verkoop moet de beautysalon natuurlijk wel gewoon doordraaien en dan is er wel personeel nodig. En dat is niet het enige probleem waar de beide heren mee te kampen hebben, want zo’n gemakkelijk klantenbestand had tante Bella nu ook weer niet. Trouwens, zijn de beide heren wel de enige erfgenamen? Al met al problemen genoeg die de meest absurde situaties veroorzaken in deze geweldige klucht met een waterval aan grappen waarmee het publiek bedolven wordt.

Poster Tante Bella's Beautysalon.jpg

'N privéjet in m'n achtertuin

-2018-

Boris Antonov, een schatrijke Russische bonbonfabrikant, heeft een poosje via een chatbox gemaild met Wina, een Nederlands meisje. Dat heeft tot “een grote liefde” op afstand geleid. Nu komt hij, met zijn persoonlijke beveiliger als piloot, naar ons land gevlogen in zijn privéjet om persoonlijk kennis te maken. Een “klein probleempje” daarbij is wel, dat Wina bij de correspondentie een foto naar hem heeft gemaild waar niet zij, maar haar vriendin Heleen op staat… 

 

Dat leidt natuurlijk tot grenzeloze verwarringen en moeilijkheden. Niet in het minst bij Mart, de vriend van Heleen, waar deze mee samenwoont! De moeilijkheden stapelen zich op, zeker als de overheid zich er ook nog mee gaat bemoeien! Maar ook als de pers er lucht van krijgt dat de rijke Boris Antonov naar Nederland komt. 

Poster_'n_Privéjet_in_m'n_achtertuin.jpg

De tante van Charly

-2017-

Rogier van Aerdenhout en Charles Weijckerham, twee beste vrienden, hebben hun oog laten vallen op de gezusters Heemstede. Ze willen de dames graag uitnodigen voor de thee voordat de zussen op vakantie gaan naar Frankrijk. Echter, vader Heemstede wil zijn dochters beschermen tegen alle mannen. Charles krijgt zijn suikertante op visite en dat zou een mooie kans zijn om dan ook de twee dames uit te nodigen, vader Heemstede kan daar toch geen bezwaar tegen maken met zijn rijke tante als chaperonne. 

 

Als dan het bericht komt dat de tante van Charly vertraging heeft, stapelen de problemen op. Mogelijk kan Brasschaet, de butler, uitkomst bieden. Of de butler nu wil of niet, hij zal als tante door het leven moeten. Dit is aanleiding tot een reeks fantastische en hilarische gebeurtenissen!

NAT - Poster 2017 - A2.jpg

Verliezers

-2016-

De familie van Gorp woont in de Diamantstraat, en bestaat uit vader Fred (eigenaar van een frietzaak) moeder Trees, dochter Nienke (gothic, leest graag in de Nostradamus) en dochter Sophie (belust op een rol in een tv serie).

Het verhaal begint als de Diamantstraat de Postcodeloterij heeft gewonnen. De familie van Gorp wint echter niets; Trees heeft juist een week geleden de Postcodeloterij opgezegd. Ze heeft gekozen voor de loten van de plaatselijke speeltuin vereniging. Door deze (foute) beslissing belandt Trees in een diepe depressie. De buren, Odette (6,3 miljoen gewonnen) en Vera (1 miljoen gewonnen), komen regelmatig op bezoek bij Trees, wat de situatie alleen maar erger maakt. Oom Bob (advocaat en broer van Trees)probeert her en der een graantje mee te pikken.

Dan komt Roos (presentatrice van de Postcodeloterij op locatie) met het idee om een realitysoap te maken van de Familie van Gorp, met een hoofdrol voor de depressieve Trees. De titel van de soap is toepasselijk: ‘Verliezers’

Poster-2016.jpg

Gebroken IJs

-2015-

Het verhaal van ‘Gebroken ijs’ speelt zich af op de ‘Maria Stuart’, een luxueus cruiseschip met vooral alleenstaande bejaarden dat richting Noorwegen koerst. Ieder heeft zijn persoonlijke redenen om onderdeel te zijn van dit comfortabele ‘drijvende bejaardenhuis’. 

 

Bezoekers leren tijdens de voorstelling diverse kleurrijke personages kennen. Zo is er Hendrik, een oude, rijke en aandoenlijke man, die een beetje vergeetachtig is, maar een grote aaibaarheidsfactor heeft. Hij is nogal gesteld op de altijd goedgehumeurde Iris. Zij weet dat haar leven aan een zijden draadje hangt. Ze geniet daarom met volle teugen van de reis. Verder reist Victorine mee met haar dochter Suzan. Victorine is van goede huize en komt nogal bekakt over. Dochter Suzan is blij dat er tenminste één jongeman aan boord is, steward Richard. Arnold, de contrabassist, raakt het hart van Victorine. Als laatste personage is er de sensuele Mathilde! Zij vindt zichzelf bijzonder aantrekkelijk en probeert iedere man ‘te verslinden’. Als het ijs tussen iedereen is gebroken, ontstaan er prachtige momenten. Het gevarieerde gezelschap passagiers staat namelijk garant voor veel humor, romantiek en ontroering.

poster 2015.jpg

Aanraders

-2014-

De hoofdpersoon is Vera, actrice van beroep. Vera heeft een dochter Saskia, en woont samen met haar jongere geliefde Mark. Mark is werkloos. Hij noemt zichzelf filmproducent, maar heeft maar één geflopte film gemaakt. In huis logeert ook vriendin Paula, die sinds haar scheiding, aan een depressie lijdt. Vera is een drukbezette vrouw. Naast haar werk als actrice, verdient ze ook geld met beleggen. Vera werkt te veel, Mark drinkt te veel.

 

Aanraders gaat over relaties:

De verschillen tussen man en vrouw. Het gaat ook over geld, hebzucht en een beleggersclub. Het is het jaar 2008, net voor de financiële crisis.

poster 2014.jpg