top of page

Toneelgroep

Nieuw Alphens Theater

Hotel Te Koop

-2024-

Ook voor de toneelgroep van NAT is het seizoen weer begonnen!

De jaarlijkse BBQ was weer heerlijk en de repetities zijn al weer een tijdje begonnen. Waar we andere jaren met ongeveer 7 spelers op het podium stonden, zal dat komend jaar met maar liefst 14 spelers zijn! Onze nieuwe regisseuse Elize Jorritsma heeft samen met het bestuur een ontzettend leuke comedy uitgekozen waar we allemaal veel plezier aan gaan beleven. Houdt onze social media kanalen via Facebook en Instagram goed in de gaten voor de laatste nieuwtjes en leuke foto's!

Simon en Emma runnen al jaren een klein hotelletje op een prachtige plek midden in de bossen. Maar inmiddels willen ze graag stoppen, om samen op wereldreis te kunnen gaan. Het hotel staat al een tijdje te koop en eindelijk heeft zich een koper gemeld. Alles op alles zal moeten worden gezet om een goede indruk op deze koper te maken, maar dat zal nog niet zo meevallen. Het is niet alleen dat Simon en Emma de laatste jaren niet zo veel energie meer in het hotel hebben gestopt, ook is het personeel misschien niet opgewassen tegen de taken die ze eigenlijk horen te vervullen. Het is dus maar afwachten of de koop door gaat... 

Een dolkomische klucht direct van het begin tot het einde. Grappen en komische situaties volgen elkaar in een razend snel tempo op, waardoor het publiek bijna geen tijd heeft om op adem te komen. (auteur: H. Roede)

IMG_2664.jpg

Een rits te ver

-2023-

We bevinden ons op camping ‘De Wielewaal’. Eigenaar Harry Vermeulen wordt geconfronteerd met een grote controle door de gemeente. Iemand heeft boze verhalen rondgestrooid en nu wordt Harry verdacht van nalatigheid in het onderhouden van de veiligheid en de hygiëne op de camping, alsmede van het toestaan van morele wantoestanden. Met behulp van zijn dochter Lies en hun Chinese werkneemster Lang Leng Hop is Harry wanhopig bezig de camping tip top in orde te maken voordat de inspecteur zal arriveren. Het is behoorlijk druk op de camping en het is niet duidelijk wie nu precies de inspecteur is. Na een aantal misverstanden waarbij de veeleisende ornitholoog (Norbert), een jongeman met een dubbele agenda (Jasper), en een onmogelijk en ordinair kreng van een vrouw (Maya) het er niet eenvoudiger op maken, weet Harry eindelijk wie de inspecteur is, maar dan is het al te laat. Dan pas wordt het echt chaotisch en stapelen de dolkomische toestanden zich op!

Foto's door: Casper Dievelaar

Affiche_Rits_DEF2022.jpg

Tante Bella's Beautysalon

-2019-

De tante van Berend en Albert, tante Bella, is overleden. Berend en Albert hebben hier niet zo erg om gerouwd, want een band met de tante hadden ze niet. Sterker nog, eigenlijk zijn ze zelfs wel blij met haar overlijden, want ze hebben nu immers een erfenis! En de erfenis bestaat uit een iets wat verpauperde beautysalon. Berend is er van overtuigd, dat de beautysalon met een likje verf en wat kleine aanpassingen voor goud geld te verkopen is. 

 

Maar is dit allemaal wel zo’n goed plan? Immers tot de verkoop moet de beautysalon natuurlijk wel gewoon doordraaien en dan is er wel personeel nodig. En dat is niet het enige probleem waar de beide heren mee te kampen hebben, want zo’n gemakkelijk klantenbestand had tante Bella nu ook weer niet. Trouwens, zijn de beide heren wel de enige erfgenamen? Al met al problemen genoeg die de meest absurde situaties veroorzaken in deze geweldige klucht met een waterval aan grappen waarmee het publiek bedolven wordt.

Poster Tante Bella's Beautysalon.jpg

'N privéjet in m'n achtertuin

-2018-

Boris Antonov, een schatrijke Russische bonbonfabrikant, heeft een poosje via een chatbox gemaild met Wina, een Nederlands meisje. Dat heeft tot “een grote liefde” op afstand geleid. Nu komt hij, met zijn persoonlijke beveiliger als piloot, naar ons land gevlogen in zijn privéjet om persoonlijk kennis te maken. Een “klein probleempje” daarbij is wel, dat Wina bij de correspondentie een foto naar hem heeft gemaild waar niet zij, maar haar vriendin Heleen op staat… 

 

Dat leidt natuurlijk tot grenzeloze verwarringen en moeilijkheden. Niet in het minst bij Mart, de vriend van Heleen, waar deze mee samenwoont! De moeilijkheden stapelen zich op, zeker als de overheid zich er ook nog mee gaat bemoeien! Maar ook als de pers er lucht van krijgt dat de rijke Boris Antonov naar Nederland komt. 

Foto's door: Amy Wouters Fotografie

Poster_'n_Privéjet_in_m'n_achtertuin.jpg

De tante van Charly

-2017-

Rogier van Aerdenhout en Charles Weijckerham, twee beste vrienden, hebben hun oog laten vallen op de gezusters Heemstede. Ze willen de dames graag uitnodigen voor de thee voordat de zussen op vakantie gaan naar Frankrijk. Echter, vader Heemstede wil zijn dochters beschermen tegen alle mannen. Charles krijgt zijn suikertante op visite en dat zou een mooie kans zijn om dan ook de twee dames uit te nodigen, vader Heemstede kan daar toch geen bezwaar tegen maken met zijn rijke tante als chaperonne. 

 

Als dan het bericht komt dat de tante van Charly vertraging heeft, stapelen de problemen op. Mogelijk kan Brasschaet, de butler, uitkomst bieden. Of de butler nu wil of niet, hij zal als tante door het leven moeten. Dit is aanleiding tot een reeks fantastische en hilarische gebeurtenissen!

NAT - Poster 2017 - A2.jpg